Welkom op het weetjewel forum, van en voor Volkswagen Transporter rijders.

Groetjes webmaster Henk-1

klik rechts op de "X" dan verdwijnt dit veld

Versnelling/motor bonkt bij 4 naar 5

vragen over de T4
Plaats reactie
craft
Berichten: 3
Lid geworden op: 28 apr 2014, 18:15
Locatie: Leiden

Versnelling/motor bonkt bij 4 naar 5

Bericht door craft »

:werkaanT4
Hallo!
Sinds kort zijn we trotse bezitters van een T4 Multivan, TDI (model 'wijsneus'). Na eerst met het klassieke gevalletje balletje (hij ging moeizaam in z'n 1, en ja hoor, het kunstof balletje was er af gevallen ;) schakelde hij als een malle. (Ook best suf als je bedenkt dat we best wel met een 'roerbak' rondreden dus, daarvoor, maar goed, was een soort meevaller, psychologisch gezien, toen dat gefixt was)

Als je van de 4e naar de 5e versnelling schakelt bonkt de motor. Dus op het moment van aangrijpen hoor je eerst een bonk, alsof er ergens speling op zit en de kracht te plotseling ineens wordt overgebracht. Als je echt onrealistisch voorzichtig schakelt, de bak veel tijd gunt om aan te grijpen, dan valt het wel mee, maar heb je het nog steeds een beetje. Zo op het eerste gezicht is er niks mis met de versnellingsbak. De monteur wist het verder ook niet op dat moment - hij adviseerde om met schakelen veel tijd te geven om te synchroniseren alvorens te schakelen. Dus lekker relaxed rijden maar moeilijk doen als je in z'n 5 moet ;)
Ik ben absoluut geen techneut, ik hoorde dingen voorbijkomen over een tweede vliegwiel ofzo, maar dat zou diep in de motor zitten en lastig te diagnosticeren.

Heeft iemand hier misschien ervaring met deze klacht? Is er een manier om de diagnose adequaat te stellen? Kan het kwaad om ermee te rijden? (We willen graag op vakantie volgende week :-)

Dank alvast voor jullie inzicht!
Plaats reactie